Verzendverpakkingen

Met de grootste zorg en aandacht maak je jouw producten of documenten klaar voor verzending. De meeste mensen vergeten dat de juiste verzendverpakking zorgt dat het product of document ook echt voldoet aan de verwachtingen van de ontvanger. Dus waarom stop je niet dezelfde zorg in kwalitatieve en beschermende verzendverpakkingen?

Bekijk onze verzendverpakkingen 040 280 93 93

Verpakkingsoplossingen van Paper Planet

Het grootste assortiment van slimme verzendoplossingen

Paper Planet is jaren dé partner voor allround verzendoplossingen. Niet alleen bieden we de meest uiteenlopende verpakkingen, we denken mee over de best passende oplossing voor jouw bedrijf. Met ons ruime assortiment aan verpakkingsmateriaal bieden we een oplossing voor iedere verzendbehoefte. Staat het verzendmateriaal dat je zoekt er niet tussen? Weet dat (bijna) alles mogelijk is.

Met een groot assortiment is de keuze niet altijd even makkelijk. Daarom adviseren we op basis van je wensen, het benodigde aantal verzendverpakkingen en voor een eventuele logistieke ondersteuning. Zo voorkom je dat je door alle verzendverpakkingen het bos niet meer ziet. Het maakt niet uit of je een kartonnen doos, verzendenveloppen of ander verpakkingsmateriaal zoekt, bij Paper Planet ben je aan het juiste adres.

Meer dan verpakkingsmateriaal

We zien verzendverpakkingen als een verlengde van je dienstverlening. Een ontvanger kan nog zo blij zijn met de gemaakte aankoop, de beleving valt in het niets wanneer je niet kiest voor het juiste verpakkingsmateriaal. De verzenddozen, verzendenveloppen en geschenkverpakkingen voor artikelen, boeken of correspondentie is vaak het eerste wat de klant ziet. Je krijgt maar één kans om een goede indruk te maken.

Kies daarom een oplossing die net een stap verder gaat. We adviseren je over de best passende formaten, materialen en toepassingen waarmee je direct laat zien waar je voor staat. Denk onder andere aan de bedrukking van je logo of reclameboodschap op de verzendverpakking. Ontdek ook de mogelijkheden door de toevoeging van een persoonlijke tint aan een standaard range.

Belangrijkste verschillen tussen verzendverpakkingen

Verzendverpakkingen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende soorten en maten. Dit maakt het niet altijd even makkelijk om de juiste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Houd bij verzendverpakkingen rekening met verschil in:

 • Schokbestendigheid
 • Sterkte van het materiaal bij verzending van zwaardere producten
 • Hoe geschikt de verpakking is voor verschillende vormen van transport
 • De afmetingen (belangrijk bij brievenbuspost)
 • De kosten

Afhankelijk van de kwaliteit en materiaalkeuze verschilt de stevigheid van de verzendverpakkingen. De verpakking moet stevig genoeg zijn om te voorkomen dat producten beschadigen tijdens het transport. De transportkeuze is belangrijk bij het maken van je keuze. Sommige verpakkingsoplossingen zijn beter bestand tegen schokken en trillingen dan andere. Dit hangt af van het materiaal en ontwerp, waar ook de hoogte van de prijs vanaf hangt. Met onze jarenlange ervaring geven we je een passend advies voor het kopen van verzendverpakkingen.

Duurzame verpakkingsoplossingen

Wist je dat Nederlandse huishoudens samen in één jaar gemiddeld 98 miljoen kilo verpakkingsmateriaal in ontvangst nemen? Stel je eens voor hoeveel verzendverpakkingen dat wereldwijd zijn. Daarom ontwikkelen we bij Paper Planet mee in duurzame verzendverpakkingen. Zo kies je een passende duurzame verzendverpakking met onze merken E-com, Colompac, Activatec, EcoMLR en E-Green.

Denk aan het vervangen van plastic verpakkingen door dozen van graskarton, gerecyclede noppenfolie en FSC-gecertificeerde verzendzakken.

Veilige verzending met onze verzendverpakkingen

Verstuur je met regelmaat post met gevoelige en vertrouwelijke informatie? We denken mee welke verzendverpakking een veilige verzending garandeert.

De beste verzendverpakkingen voor vertrouwelijke informatie zijn:

 • Securitex akte- en harmonica enveloppen
 • Tyvek
 • Document-enveloppen
 • Clear enveloppen
 • Co-Ex
 • Secure
 • Grip Seal
 • Zip bag
 • Transfer verpakkingen

Service staat bij Paper Planet voorop | John

Service staat bij Paper Planet voorop

We hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht en service. Zo krijg je altijd het beste advies en weet je waar je aan toe bent. We nodigen je uit voor een kop koffie om de wensen en passende mogelijkheden te bespreken. Met een totaaloplossing zit je nooit zonder verzendverpakkingen, en houd je de vaart in de bedrijfsvoering.

Bekijk onze verzendoplossingen voor jouw bedrijf